Asistența Socială a Primăriei Slatina s-a mutat la băile comunale. Clădirea se renovează

415
Foto înainte de demararea lucrărilor de reabilitare

Activitatea Direcției de Asistență Socială Slatina a fost mutată din sediul de pe str. Frații Buzești în clădirea băilor comunale.

Clădirea de pe str. Frații Buzești în care funcționează activitatea Direcției de Asistență Socială a Primăriei Slatina a intrat în reabilitare. Pe perioada lucrărilor, estimată la circa trei luni de zile, activitatea se desfășoară pe strada Nicolae Bălcescu, numărul 22 (Centrul de igienă şi îngrijire corporală).

În această clădire, în 1861 se înființa Externatul de Fete Brâncovenesc, devenit în 1882 Școala de fete nr.2. Clădirea este așadar foarte veche și deteriorată, ultimele reparații fiind făcute prin 2006, de când găzduiește activitatea Direcției de Protecție Socială.

978.552,92 lei este valoarea investiţiei privind reabilitarea şi modernizarea sediului Asistenţei Sociale. Din 2006 şi până acum, la această clădire nu au fost efectuate lucrări de reparaţii/reabilitare, iar în prezent aceasta prezintă, conform expertizei efectuate, degradări atât structurale, cât şi arhitecturale, fiind necesară o reparaţie capitală. Investiția se realizează cu fonduri alocate din bugetul local. Expertizarea tehnică a arătat că această clădire prezintă degradări structurale datorate lipsei centurilor și stâlpișorilor din beton armat, încadrându-se înclasa de risc seismic Rs III sau Rs II în funcție de gradele nominale de asigurare seismică, R1 respectiv R2.