Oltul ia PAUZĂ 15 minute în campania  #șîeu! Zeci de mii de liberali și sindicaliști spun „România vrea autostrăzi”

140

Zeci de mii de olteni se-alătură mâine, 15 martie, ora 15.00, campaniei #șîeu! Indicația de a înceta lucrul și a-și lua pauza de prânz pentru 15 minute a fost dată membrilor pe care-i reprezintă de către președintele PNL Olt și liderii sindicatelor Cartel Alfa-Olt și Decus.

Angajați pe platforma industrială a Slatinei, polițiști, profesori, drumari, primari și alți bugetari, precum și angajați din alte domenii de activitate din Olt vor întrerupe mâine lucrul 5 minute, pentru a spune, împreună, că „România vrea autostrăzi”. Primii olteni care și-au anunțat participarea sunt angajații unui magazin din Balș, aparținând unuia dintre cei mai importanți retaileri de mobilă și decorațiuni interioare din Europa. A urmat președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, acesta indicându-le membrilor de partid din județ să ia parte la eveniment.

„E inacceptabil să petreci ore in șir la volan incercând sa parcurgi câțiva amărâți de kilometri. E inacceptabil să spui că economia a crescut într-un ritm mai mare decât poate puterea să dezvolte drumurile. E inacceptabil ca o țară întreagă să oprească lucrul, chiar și pentru 15 minute, ca să vă aducă aminte că e inacceptabil să nu avem câțiva kilometri de autostradă pentru nebuna asta de economie care duduie…”, a postat Voiculescu pe pagina de socializare.

Nici polițiștii nu vor sta deoparte. La indicația sindicatelor SNPPC și Decus, oamenii legii din județ își vor lua pauza de masă prevăzută de lege nu la prânz, ci la ora 15.00.

Cristel Ioțu, președinte SNPPC Olt, nu a transmis numai polițiștilor mesajul de a fi solidari cu acest eveniment, ci tuturor celor 14.850 de mebri ai Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel Alfa”- Filiala Olt, al cărei lider este. Aceasta reprezintă interesele angajaților din industrie, industria metalelor feroase și neferoase, automotive (platforma industrială a Slatinei), sănătate (medici, DSV, DSP), transportatori (conductori tren , mecanici feroviari, drumari- Drumurile Naționale), agriculturăl (APIA, Îmbunătățiri Funciare) și alte domenii.

Campania ”România vrea autostrăzi” a fost demarată de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, care a anunțat că suspendă activitatea celor 40 de restaurante și a provocat românii să se alăture evenimentului ”România vrea autostrăzi. 15 martie, ora 15:00, 15 minute”. Omul de afaceri a construit un metru de autostradă la Suceava, într-o singură zi, prin mobilizarea unei echipe de doar 17 oameni, ce va fi inaugurată pe 15 martie, la ora 15:00.