Oltean, prins cu 915 pachete de țigări de contrabandă în portbagaj

437
foto: arhivă

Aseară, un autoturism condus de un oltean a fost oprit pe raza comunei Rusănești de către Poliția de Frontieră Olt. Punct ochit, punct lovit: portbagajul era plin cu țăgări de contrabandă.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt au descoperit aseară, ora 23.00, într-un autoturism condus de un oltean, R.N., de 64 de ani, cantitatea de 18.300 țigarete, fără marcaje fiscale. Autoturismul Dacia Logan a fost oprit pe raza comunei Rusănești, pe comunicaţia DJ 642.

„Cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, în portbagajul acestuia a fost descoperită cantitatea totală de 18.300 ţigarete (915 pachete), fără marcaje fiscale, în valoare de aproximativ 18.480 lei. Întreaga cantitate de ţigarete a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Olt, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând faptul că acestea provin din contrabandă”, faptă prevăzută și pedepsită de art.270, alin.3, L86/206, modificată.”, declară purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Olt, agent de poliție  Lavinia Ștefănoaica.