Finanțare europeană pentru Casa de Cultură Balș. Teodosescu a semnat contractul săptămâna trecută

602
Casa de Cultură Balş

Casa de cultură a orașului Balș își va schimba nu numai aspectul într-unul modern, dar va putea găzdui în condiții normale activitatea culturală a orașului. Proiectul de reabilitare cu fonduri europene a fost deja semnat de către edilul Mădălin Teodosescu cu directorul general al ADR SV Oltenia, Marilena Bogheanu.

Cu o investiție de 1,8 milioane lei, Casa de Cultură Balș se va moderniza, grație unui proiect al Primăriei Balș, cu finanțare europeană. Pe lângă semnarea contractului de finanțare cu fonduri europene a proiectului „Modernizare și echipare Grădinița cu Program Normal Nr.2 Balș” (valoare totală de 1.509.902,21 lei), edilul Teodosescu a semnat și prooiectul „Creșterea eficienței energetice a Casei de cultură a orașului Balș”, ce vor fi implementate prin Programului Operațional Regional 2014-2020.

https://realitateaoltului.ro/2019/03/11/gpn-2-bals-gpp2-corabia-si-gpn-ianca-modernizate-si-echipate-cu-fonduri-europene-primarii-au-semnat-contractele/

Valoare totală a proiectului este de 1.801.655,68 lei, din care suma solicitată este de 1.421.679,87  lei (305.573 euro). Obiectivul general al proiectului îl reprezintă „creșterea eficienței energetice a Casei de Cultură din oraș în vederea reducerii consumului de energie primară și a emisiilor de CO2, asigurând totodată îmbunătățirea confortului, sănătații și siguranței persoanelor care frecventează Casa de cultură, locuitorii orașului Bals – beneficiari direcți ai investiției. ”

Astfel, în clădirea ce în prezent nu este folosită decât vara pentru activitatea culturală,  în acest moment nefiind funcțională, deoarece nu beneficiază de încălzire, iar prin tavan se infiltrează apa pluvială, se vor reabilita fațada (anvelopare) și sistemul de încălzire/ furnizare a apei calde de consum, se vor instala panouri solare, moderniza sistemul de climatizare, iluminat și instalație electrică, se va înlocui tâmplăria și moderniza instalația de paratrăznet.