Noul șef al misiunii diplomatice tunisiene, felicitat din partea parlamentului român de un senator de Olt

57

Ambasadorul Republicii Tunisiene în România a fost felicitat pentru preluarea misiunii diplomatice de preşedintele Grupului parlamentar de prietenie România-Tunisia, senatorul de Olt Siminica Mirea.

La 55 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România şi Republica Tunisiană, pe parcursul cărora cooperarea politico-diplomatică a fost una bună, noul ambasador al Republicii Tunisiene în România a avut o întrevedere cu senatorul de Olt Siminica Mirea, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie România-Tunisia. La întrevederea cu E.S. Raja Jhinaoui Ben Ali a participat şi deputatul Ovidiu Alexandru Raeţchi, membru al Grupului parlamentar de prietenie.

Preşedintele Grupului parlamentar de prietenie România-Tunisia i-a adresat ambasadorului felicitări pentru numirea în funcția de șef al misiunii diplomatice tunisiene şi a asigurat-o de întreg sprijinul în îndeplinirea mandatului domniei sale. „În cadrul întrevederii au fost purtate discuţii privind găsirea unor noi căi pentru intensificarea şi diversificarea cooperării dintre cele două ţări, cu accent pe domeniul economic, dar şi în cel al educaţiei şi culturii. De asemenea, a fost punctată şi cooperarea foarte bună la nivel local prin înfrățirea între oraşe din România cu oraşe din Tunisia.”, a dezvăluit senatorul de Olt.