Luni începe simularea Evaluării Naționale, susținută anul acesta și de elevii clasei a VII-a

82

Săptămâna viitoare, absolvenții din acest an de gimnaziu, dar și elevii din clasa a VII-a, susțin simularea Evaluării Naționale. Cât de familiarizați sunt cu rigorile examenului și care este nivelul real de pregătire atins vor afla pe 22 martie.

Începând de luni, elevii de clasa a VIII-a, dar și cei de a VII-a ce participă în premieră anul acesta la simularea Evaluării Naționale, intră în febra examenelor. Nu cele reale, deocamdată, ci doar simularea examenului național de final de gimnaziu. Simularea se va organiza la nivel național, astfel:

  • 11 martie – Limba și literatura română
  • 12 martie – Matematică
  • 13 martie – Limba și literatura maternă
  • 22 martie – Comunicarea rezultatelor

Probele încep la ora 9:00, iar timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore. Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) și corectarea lucrărilor va fi realizată de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.