Chitea și Bercea cu soția, doi băieți, fiica și ginerele- trimiși în judecată pentru constituirea unui GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT

1053
foto: Adevărul Slatina

Fostul director al  Hidroserv, Marian Chitea, a fost trimis în judecată împreună cu finul Sandu Anghel (interlopul Bercea Mondial), soția acestuia – Fănica Anghel, copiii- Florin, Laurențiu, Izaura și Marius (ginere). 18 persoane fizice și societatea lui Chitea au calitatea de inculpați în dosarul penal înregistrat marți, 5 martie, pe rolul Tribunalului Olt, privind constituirea unui grup infracțional organizat.

În noiembrie 2014, Marian Chitea, fost director Hidroserv și om de afaceri slătinean, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de judecătorii Tribunalului Dolj la solicitarea procurorilor DIICOT Craiova, acuzat că, alături de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, mai mulți membri ai familiei interlopului căruia i-a și nășit unul dintre nepoți, și partenerul de afaceri George Dănişor Sergiu, au constituit un grup infracţional organizat, de delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani, în formă continuată. A fost eliberat rapid, iar după mai bine de patru ani trimis în judecată în acest dosar.

Faptele care li se impută de procurori s-au petrecut în perioada 2007-2011, iar prejudiciul adus bugetului de stat se ridicăla aproape un milion de euro.

“Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, în data de 26 noiembrie (2014), au pus în mişcare acţiunea penală şi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Anghel Sandu, zis „Bercea Mondial”, Anghel Fănica, Chitea Marian Dumitru şi George Dănişor Sergiu sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani,  în formă continuată. Aceştia, prin intermediul SC TOPCAD CONSTRUCT SRL Slatina, administrată în toată această perioadă de către inculpaţii Chitea Marian Dumitru şi Dănişor Sergiu, au derulat mai multe tranzacţii comerciale cu autoturisme achiziţionate de la SC EURO TEHNO GRUP SRL Piteşti şi SC AUTEC AUTOTEHNIK SRL Piteşti”, informa atunci un comunicat DIICOT.

În informarea procurorilor se mai arata că, existau suspiciuni că, deşi autoturismele au fost înregistrate în contabilitatea SC TOPCAD CONSTRUCT SRL Slatina ca mijloace fixe, ele, prin intermediul inculpatului Anghel Sandu, zis „Bercea Mondial”, au fost înstrăinate către membrii familiei acestuia sau alte persoane găsite tot de către el, fără a mai fi achitate. Prin manopere similare, inculpaţii Chitea Marian Dumitru şi Dănişor George Sergiu, în calitate de administratori şi în numele SC TOPCAD CONSTRUCT SRL Slatina, ar fi achiziţionat de la membrii familiei lui Bercea Mondial bunuri mobile şi imobile la preţuri supraevaluate.

Sandu Anghel abia a fost eliberat condiționat din penitenciar, unde a ispășit mare parte din pedeapsa de 8 ani și 9 luni primită pentru tentativă de omor.

Dosarul a fost înregistrat pe 5 martie pe rolul Tribunalului Olt.

A doua zi, a fost sesizat și judecătorul de cameră preliminară, care va stabili legalitatea trimiterii in judecata dispuse de procuror.