Drumul Expres de la Slatina la Piteşti- înapoi la situaţia din 2017, înainte de licitaţii

894

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anulat licitaţiile pentru contractele de execuţie a tronsoanelor 3-4 ale drumului expres Craiova-Piteşti, după ce a pierdut definitiv în instanţă procesul cu austriecii de la Strabag. Tronsonul 3 va trece pe raza localităților oltene Valea Mare, Priseaca, Scorniceşti, Optași, Tătulești, Colonești.

Dacă în ceea ce priveşte primele două loturi ale Drumului Expres Craiova- Balş- Slatina- Piteşti  (localitățile Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Milcov, Slatina – cu centurile ocolitoare ale Balșului și Slatinei) nu sunt probleme, fiind deja licitate, iar lucrările vor începe în lunile următoare, tronsoanele 3 şi 4 au rămas în aer, tronsonul 3 pornind de la Slatina, prin Valea Mare, Priseaca, Scorniceşti, Optași, Tătulești, Colonești. CNAIR a pierdut definitiv, după 15 luni de procese, în faţa contestatarului licitaţiei din 2017, fiind acum nevoită să reia licitaţiile.

„Am anulat licitaţiile pentru tronsoanele 3-4 şi am întreprins toate demersurile pentru reluarea lor. Dacă lucrurile merg bine, în luna mai toate documentaţiile vor fi urcate în sistemul de achiziţii publice, iar până la sfârşitul anului vom încheia contractele de execuţie. Asta, bineînţeles, dacă nu mai apar alte contestaţii. Bineînţeles că vom include în noile documentaţii ceea ce a dispus instanţa, pentru că este o hotărâre definitivă“, a precizat Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvând al CNAIR.