Elevii de liceu, invitați să deschidă Noaptea Muzeelor cu fotografii expuse la Muzeul Olteniei

54

Liceenii olteni pasionați de fotografie au șansa de a participa la Salonul Regional de Fotografie pentru Liceeni ”OLTENIA ÎN IMAGINI”, care va deschide Noaptea Albă a Muzeelor la Muzeul Olteniei. IȘJ Olt este partenerul activității.

S-a dat startul celei de-a X-a ediții a Salonului ”OLTENIA ÎN IMAGINI”, destinat tuturor elevilor de liceu din Oltenia din clasele IX-XII, pasionaţi de fotografie. Vernisajul Salonului va deschide Noaptea Muzeelor la Muzeul Olteniei. Salonul este organizat de Asociaţia Culturală “Craiova”, Muzeul Olteniei şi Fotoclubul “Mihai Dan Călinescu” în parteneriat cu Inspectoratele Şcolare Judeţene Dolj, Gorj, Olt, Mehedinți, Vâlcea şi cu Fotoclubul ”Mircea Faria” şi se desfăşoară sub patronajul Asociaţiei ”DACICA” Societatea Română de Artă Fotografică.

Fiecare participant poate trimite 1-3 fotografii până pe 7 mai – pentru lucrările trimise prin poştă sau depuse la sediile Inspectoratelor Şcolare Mehedinți, Gorj, Olt și Vâlcea şi 10 mai- pentru lucrările înregistrate la sediul Muzeului Olteniei din Craiova. Nu sunt admise lucrările procesate pe computer, colajele, supraimpresiunile sau cele pe care s-au aplicat diferite filtre. Fotografiile vor putea aborda întreaga paletă de activităţi din Oltenia și toate genurile artei: reportaj, portret, peisaj urban, sport, ceremonii cultural-artistice, fotografie de stradă, aspecte legate de viaţa cotidiană a elevilor. Nu vor fi acceptate lucrări colective și nu vor fi percepute taxe de participare.

Jurizarea se va face pe 10 mai, iar vernisajul salonului și festivitatea de premiere pe 18 mai, la Muzeul Olteniei Craiova.

Vor fi acordate premii importante și medalii recunoscute de către Asociaţia ”DACICA” -Societatea Română de Artă Fotografică.