68 de elevi din satele Oltului, în cursa de reprezentare a județului la Olimpiada Satelor din România

115

Zeci de elevi din județ care învață în școli din mediul rural au demonstrat că zona în care locuiesc nu reprezintă o piedică pentru munca și aptitudinile lor, calificându-se la etapa județeană a Olimpiadelor Satelor din România. Competiția pentru desemnarea reprezentanților județului la faza națională se va susține sâmbătă.

La finele acestei săptămâni, cei mai buni matematicieni care învață în școlile rurale vor intra în competiție, IȘJ Olt organizând etapa județeană a „Olimpiadei Satelor”. S-au calificat la această etapă 68 de elevi din clasele IV- VIII, cei mai mulți din clasele a VIII-a și a V-a, din 16 localități rurale ale județului. Cei mai mulți matematicieni vin din Cilieni, Izbiceni și Tia Mare.

Etapa județeană a Olimpiadei Satelor din România va avea loc sâmbătă, 9 martie, ora 10.00, la Școala Gimnazială Nr. 2 Caracal.

„Olimpiada Satelor din România” este un concurs organizat de Ministerul Educației Naționale în colaborare cu inspectoratele școlare județene. Evaluarea și notarea elevilor se fac în conformitate cu regulamentul de desfășurare a Olimpiadei Internaționale de Matematică.