TMK dezvăluie povestea oţelului produs la Slatina până la automobile, trenuri, sonde sau rafinării

926

De 37 de ani, la Slatina se fabrică ţevi industriale din oţel fără sudură ce ajung acum în țări din UE, SUA și Canada pentru aplicații industriale, inclusiv pentru inginerie mecanică și pentru industria de automobile. Joi, conducerea companiei, una dintre liderii pieţei europene de profil, invită presa locală să dezvăluie drumul spectaculos la finalul căruia oțelul adus de la Reșița se transformă într-un produs tehnologic de cel mai înalt nivel.

Cu 1490 de angajaţi, TMK-ARTROM gestionează astăzi toate activitățile Diviziei Europene TMK ca unitate de management general pentru toate cele cinci companii ale diviziei: TMK-ARTROM SA- în Slatina, TMK-RESITA – în Reşița, TMK-Italia – în Lecco, TMK-Europe GmbH – în Dusseldorf şi TMK-Industrial Solutions – în Houston.

Povestea de succes a TMK Slatina ne va fi dezvăluită joi, 28 februarie, de către conducerea producătorului de top de ţevi din oţel fără sudură, în cadrul unei acţiuni intitulate sugestiv „HOW IT’S MADE”, ce include un tur interactiv TMK ARTROM

„Automobile, motociclete sau camioane, sonde de petrol și gaze, trenuri de mare viteză sau structuri de rezistență pentru poduri, rafinării, boilere, construcții civile și comerciale – în multe ditre acestea se regăsesc componente made in TMK Artrom.  TMK ARTROM Slatina este o poveste de succes: suntem unul dintre liderii pieței europene la producția de țevi industriale din oțel fără sudură.  Vă invităm joi, 28 februarie, să deveniți parte din această poveste și să parcurgem împreună drumul spectaculos la finalul căruia oțelul adus de la Reșița se transformă într-un produs tehnologic de cel mai înalt nivel, în cadrul evenimentului  „HOW IT`S MADE – Tur interactiv TMK Artrom.”, este invitaţia companiei.

Artrom Slatina a fost fondată în 1982 ca întreprindere de stat sub numele IT Slatina, privatizată în anul 1999, acţionar majoritar devenind compania austriacă Staro GmbH. In anul 2001, compania germană Sinara Handel GmbH (redenumită apoi TMK-Europe) a cumpărat pachetul majoritar al Artrom SA, societatea devenind parte a grupului TMK. Pe data de 1 martie 2006, ARTROM SA s-a alăturat celui de-al doilea mare producător de țevi din lume și a devenit parte a grupului rus de companii TMK, schimbându-și numele pentru ultima oară în TMK-ARTROM. În decembrie 2018 TMK-ARTROM a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni (99.99%) la TMK Reşiţa, care este singurul furnizor de materie primă al TMK-ARTROM.