Judecătorii slătineni au început protestul: de azi cu întârzierea ședințelor de judecată, iar de la 1 martie își SUSPENDĂ activitatea

113

Judecătorii unei instanţe din Olt au hotărât ieri formele de protest adoptate, manifestându-și astfel dezacordul cu privire la cele mai recente modificări aduse legilor justiției. Protestele au început de azi, iar de la 1 Martie judecătorii amenință cu suspendarea activității.

Doar cauzelle urgente vor mai fi judecate începând de vineri la Judecătoria Slatina, instanță unde judecătorii au decis să protesteze ca răspuns la recentele modificicări aduse legilor justiţiei. Protestul a debutat de astăzi, cu o oră de întârziere a demarării activității și cu o jumătate de oră după-amiază în care vor ieși în fața judecvătoriei și Palatului de Justiție.

„Judecătorii din cadrul Judecătoriei Slatina au hotărât să își manifeste în continuare dezacordul cu privire la cele mai recente modificări aduse legilor justiției. În acest sens, ca formă de protest, începând cu ziua de mâine, 26.02.2019, ședințele de judecată vor începe cu o oră mai târziu decât ora comunicată, judecătorii vor ieși între orele 14:00 – 14:30 în curtea Judecătoriei Slatina/în fața Palatului de Justiție și începând cu data de 01.03.2019 vor suspenda activitatea de judecată, cu excepția cauzelor urgente”, anunță judecătorii slătineni prin intermediul unui comunicat de presă postat pe portalul instanței.