FOTO/ Prinși cu cherestea la vânzare prin Olt, netrecută în acte

214

Material lemnos în valoare de peste 8400 de lei confiscat și o amendă de 3000 de lei- este „răsplata” cu care s-a ales o firmă din Suceava, al cărei transport de cherestea a fost depistat pe raza județului Olt.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au continuat să acţioneze în baza planului Scutul Pădurii, pe linia prevenirii şi combaterii transportului ilegal de material lemnos. Astfel, aceştia au depistat în trafic, pe raza comunei Pleşoiu, un ansamblul de vehicule care transporta cherestea răşinoase molid.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că materialul lemnos era transportat de către o societate comercială cu sediul în judeţul Suceava, fără a corespunde din punct de vedere al volumului cu cantitatea înscrisă în avizul de însoțire prezentat de către conducătorul auto, existând o diferență de 12,03 metri cubi. Poliţiştii au sancţionat contravenţional societatea comercială, pentru  încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 3.000 de lei.”, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Cei 12,03 m cubi de material lemnos, în valoare de 8. 421de lei, au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Slatina.