Deputatul Iancu, aviz favorabil pentru desfiinţarea regionalelor de finanţe publice

388

Deputatul de Olt Marius Iancu este unul dintre susţinătorii proiectului legislativ privind reorganizarea activităţii ANAF, în sensul preluării atribuţiilor direcţiilor regionale de finanţe publice de către direcţiile judeţene.

Marius Iancu, deputat de Olt, se numără printre parlamentarii care susţin reorganizarea ANAF, astăzi fiind dat raport favorabil proiectului de lege în ședința Comisiei de Buget, Finanțe și Bănci.

„Potrivit amendamentelor aduse Legii pentru Modificarea OUG nr.74/2013 privind unele măsuri pentru îmbunătățirea și reorganizarea activității ANAF, cele 8 directii regionale se desființează și devin direcții ale finanțelor publice judetene, respectiv Municipiului București. Direcțiile județene vor prelua atribuțiile direcțiilor regionale, cu excepția celor ale direcțiilor regionale vamale și ale birourilor vamale de interior și de frontieră. Personalul direcțiilor regionale se preia și se încadrează la direcțiile finantelor publice județene. Totodată, se înființează și Direcția Generală a Vămilor care va fi în subordinea Ministerului Finantelor Publice, iar structurile teritoriele vor fi la direcțiile regionale.„, explică parlamentarul oltean.

La dezbaterile din comisie a fost prezent și Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, care susține acest proiect legislativ. Proiectul va fi supus aprobării în Camera Deputaților care este for decizional.