Trei elevi din Olt, la runda internațională a InfO(1)Cup

177

Centrul Județean de Excelență Olt a participat în acest week-end cu zece elevi la Concursul online de programare infO(1) CUP, trei dintre geniile judeâului calificându-se și la runda internațională, unde au concurat alături de elevi din 28 de țări.

279 de elevi din 28 de țări au participat sâmbătă și ieri la Concursul online de programare infO(1) CUP. Printre ei, și elevi din județul Olt. Pe 23 februarie, s-a desfășurat runda nationala a concursului, adresat elevilor şcolarizaţi în Centrele Judeţene de Excelenţă din Romania, la care au luat parte 137 de elevi din Centrele Județene: Olt, Sălaj, Satu Mare, Timișoara, Brașov, Bistrița, Neamț, Iași, Vaslui și Prahova.

Runda s-a desfășurat pe parcursul al 5 ore și a constat în rezolvarea a cinci probleme de natură algoritmică. Echipa Oltului, coordonată de profesor Doru Anastasiu Popescu, a fost alcătuită din elevii: Tudosie Ștefan (cls.VII-a), Popa Filip (VIII), Coneschi Vlad Silviu și Șugubete Andrei (IX), Vădăstreanu Robert Valentin (X), Dobrescu Alexandru George, Rădulescu Andrei Lucian, Stanciu Ciprian Gabriel și Voiculescu Cristian Constantin (XI) și Manda Bogdan-Florin (XII).

Runda națională s-a încheiat cu o mare victorie pentru echipa Oltului, trei elevi calificându-se la runda internațională, desfășurată ieri: Robert Vădăstreanu, Vlad Cosneschi și Bogdan Manda. La aceasată rundă au participat 37 de echipe reprezentative din 28 de ţări.

Ediţia din acest an a fost dedicată memoriei lui Mihai Pătraşcu, cercetător informatician român, decedat acum 7 ani la New York. Comisia ştiinţifică şi comisia tehnică au fost formate din elevi olimpici medaliaţi la Olimpiada Naţională şi Internaţională de Informatică şi studenţi ai unor prestigioase universităţi din lume.