Trei dosare penale pentru braconaj piscicol

311

Săptămâna trecută, jandarmii olteni au organizat şi executat mai multe acţiuni pe linia combaterii braconajului piscicol, fiind depistate trei persoane care pescuiau, transportau sau vindeau pește ilegal. Cei trei olteni au fost predaţi organelor de urmărire penală.

Din 15 ianuarie până la 15 martie inclusiv, este interzis pescuitul comercial, recreativ/ sportiv și familial la știucă. Prohibiția nu-i împiedică însă pe braconieri, deși riscă pentru pescuitul comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit,  „transportul fără documente legale a peștelui obținut prin pescuit și comercializarea fără documente legale a peştelui amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și 3 ani.

Săptămâna trecută, trei persoane au fost depistate de către IJJ Olt încălcând legislația privind pescuitul şi acvacultura.  Marți seara, jandarmii au depistat un bărbat de 28 de ani  în timp ce pescuia în apa râului Olt în dreptul comunei Ipotești, cu o unealtă de pescuit comercial de tip plasă cu lungimea de 90m, fără a deține autorizație pentru activitatea desfășurată. Joi seara, pe malul stâng al râului Olt, în dreptul localităţii Comani, a fost depistat un bărbat de 37 de ani, pescar comercial autorizat, care transporta cu autovehiculul personal 60 kg de pește viu din specia “caras”, fără documente legale, peștele provenind din activitatea de pescuit desfășurată cu puțin timp înainte. Iar ieri dimineață, în târgul săptămânal din Osica de Sus, a fost depistat un bărbat de 35 de ani care oferea spre vânzare peşte din specia ştiucă.

„Făptuitorii împreună cu documentele de constatare şi uneltele folosite la pescuit au fost predaţi organelor de urmărire penală competente în vederea continuării verificărilor, iar peştele a fost redat mediului natural.”, anunță IJJ Olt.