Concert de Ziua Femeii, susținut gratuit de Corul Millennium

433
Foto: Corul Millennium Slatina, la Festivalul Coral Internațional de la Budapesta-2018

Pe 5 martie, slătinenii au posibilitatea să le ofere femeilor din viața lor un dar în avans de Ziua Femeii: o seară de concert, în compania coriștilor slătineni. Spectacolul gratuit, sub bagheta dirijorului Alexandru-Chirilă Stanciu, va avea loc în Amfiteatrul Liceului Titulescu.

Singura formațiune de muzică cultă din județul Olt, Corul Millennium Slatina, pregătește un concert dedicat zilei de 8 martie. Concertul va avea loc pe 5 martie, orele 18.00, în Amfiteatrul Liceului Teoretic Nicolae Titulescu Slatina și se va desfășura, ca de fiecare dată, cu casa închisă. De remarcat faptul că participarea în cor a soliștilor este voluntară, aceștia nefiind remunerați.

„Chiar dacă Primăria Slatina sau Consiliul Județean Olt nu a premiat niciodată Asociatia Cultural-Corala „Millennium” prin intermediul căreia Corul Millennium a susținut peste 200 de concerte, încă de la înființare, toate fără bilete de intrare și majoritatea pentru numeroșii melomani slătineni, iată că de 8 martie Corul Millennium susține un nou concert dedicat acestei zile.  Coriștii vin la repetiții de două ori pe săptămână, fără să fie retribuiți de cineva. Numai dragostea lor față de muzica corală și față de melomanii slătineni îi face să se pregătească de fiecare dată cu seriozitate pentru  un anumit eveniment.”, declară dirijorul Alexandru-Chirilă Stanciu.

În programul concertului sunt incluse creații muzicale românești și din repertoriul muzical internațional, solistă fiind Nicoleta Boștină.