Un investitor vrea să construiască blocuri pe terenul fostei unități militare. Primăria a demarat procedurile de lotizare

1164

Un investitor s-a arătat interesat de a dezvolta în municipiul Slatina un ansamblu rezidențial pe terenul fostei unități militare de pe str. Tunari, pe o suprafață de teren de aproximativ 8000 mp. Primăria a demarat procedurile de lotizare, astăzi consilierii locali dându-și acceptul.

Planurile municipalității slătinene de transformare a fostei Unități Militare de la gară într-un centru multifuncțional sunt în stadiu avansat, deja fiind în implementare realizarea unui parc, a unei grădinițe, a unei creșe, dar și a unui restaurantul de tip fast-food (Mc Drive- cu circa 100 de locuri în interior, o terasă, o parcare cu aproximativ 30 de locuri și un loc de joacă, investiție MC Donald’s de 7,5 milioane de lei).

Proiectul “Construire ansamblu multifuncţional” va cuprinde locuințe, dotări aferente acestora, servicii, comerț, zone verzi, sport și agrement. Următoarea investiție este cea privind realizarea de apartamente pentru tineri, care să le poată achiziționa printr-un sistem de plată avantajos. În acest sens, un investitor și-a arătat intenția de a dezvolta un ansamblu rezidențial pe o suprafață de teren de aproximativ 8000 mp.

Astăzi, în cadrul unei ședințe de îndată, consilierii locali au aprobat pentru realizarea acestei investiții un proiect de hotărâre privind dezlipirea imobilului – teren în suprafață de 71.859mp, în trei imobile, fiind identificat terenul pentru ansamblul rezidențial și cel pentru accesul la obiectiv.

Terenul fostei Unităţi Militare 01217, în suprafaţă de 11,7 hectare, a fost preluat de către Primăria Slatina în 2012 din administrarea Ministerului Apărării Naţionale.