Instructor auto, trimis în judecată, acuzat că a cerut 300 euro mită pentru un permis

688

Un instructor auto din Olt a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, după ce a cerut și primit 300 de euro de la o cursantă penbtru a-i obține permisul auto. Cursanta a fost condamnată cu suspendare.

„Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt au finalizat cercetările iar, la data de 14 februarie 2019, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, sub control judiciar, a inculpatului P.I., persoană fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influenţă.”, arată DGA Olt, într-un comunicat de presă remis astăzi.

Potrivit comunicatului, pe 18 iunie 2018, la sediul D.G.A. a fost înregistrat un denunţ cu privire la faptul că „instructorul P.I. a pretins şi a primit suma de 300 euro de la inculpata D.G.S, în schimbul promisiunii că va interveni şi-i va determina pe funcționarii din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Olt să faciliteze obținerea permisului de conducere auto. Numita D.G.S. a obținut permisul de conducere auto în data de 06.06.2018”.

Cum inculpata a încheiat pe 22 ianuarie 2019 cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt acordul de recunoaștere a vinovăției, aceasta a fost condamnată la o pedeapsă cu închisoarea de 1 an şi 8 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani.

„Ofițerii de poliție ai D.G.A. – S.J.A. Olt au fost delegaţi să efectueze activități de cercetare penală și investigativ-operative în vederea realizării materialului probator”, se mai arată în comunicat.