Prefectura Arad a atacat decizia Tribunalului Olt prin care întregul sat Nadăș revenea unei familii cu certificat fals de moștenitor

360

Locuitorii satului Nadăș au aflat pe 5 februarie sentința magistraților olteni, care au admis recursul formulat de familia împroprietărită cu tot satul pe baza unui certificat de moștenitor declarat fals. Astfel, după 13 ani de drumuri prin instațe, oamenii își pierd satul. Speranța le este însă reaprinsă de Prefectura Arad, care a hotărât să urmeze toate demersurile juridice legale pentru a schimba decizia magistraților.

Judecătoria Ineu a împroprietărit, în urmă cu peste 11 ani, familia Colțeu, cu este 8500 de hectare de păduri și terenuri agricole. Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor din Olt după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că testamentul prin care familia Colțeu a moștenit satul Nadăș a fost unul fals. În septembrie 2017, judecătorii din Balș au dat câștig de cauză locuitorilor satului Nadăș din județul Arad care își recâștigau astfel satul. Însă bucuria sătenilor a fost una scurtă, pe 5 februarie Tribunalul Olt hotărând ca satul să revină moștenitorilor.

Când credeau că totul este pierdut, locuitorilor li se reaprinde speranța: Prefectura Arad a luat atitudine, iar săptămâna trecută, în ședința din 13 februarie, Comisia Județeană de Fond Funciar Arad de pe lângă Instituția Prefectului a hotărât „promovarea căii extraordinare de atac a contestației în anulare împotriva deciziei civile nr. 7 din 5 februarie 2019 pronunțată de Tribunalul Olt, Secția I Civilă, hotărâre judecătorească prin care a fost admis recursul declarat de Colțeu Mihai Alexandru și Colțeu Viorica împotriva Sentinței Civile nr. 857 din 10 septembrie 2018, pronunțată de Judecătoria Balș, în cazul Nadăș”.

Cazul Nadăş, în ştirile Realitatea Oltului:

https://realitateaoltului.ro/2017/09/22/satenii-din-nades-salvati-de-magistratii-din-bals/

https://realitateaoltului.ro/2018/03/14/inedit-satenii-care-si-au-pierdut-localitatea-protest-la-tribunalul-olt/

https://realitateaoltului.ro/2018/03/14/cu-pretul-vietii-isi-vor-satul-inapoi/

Mai mult, Prefectura Arad a formulat la data de 12 februarie o cerere de repunere pe rol a cauzei care formează obiectul Dosarului nr. 1265/246/2017, înregistrat la Judecătoria Brașov: “În cadrul acestui litigiu, Comisia a solicitat revizuirea Sentinței civile 657/2006 a Judecătoriei Ineu, prin care familiei Colțeu i s-a restituit suprafața de 8742 hectare teren forestier în baza Certificatului de calitate de moștenitor nr. 5/2003, eliberat de B.N.P. Vlai Adrian, desființat prin hotărâre definitivă de către Curtea de Apel Timișoara, Secția Penală, ca urmare a constatării de asemenea definitive a falsului acestui certificat”, se arată într-un document al Prefecturii.

Mai multe despre sentința Tribunalului Olt:

Sătenii din Nadăș, revoltați de sentința Tribunalului Olt