“Eminența cenușie” și-a COPIAT cel puțin jumătate din teza de doctorat

223
Darois Vâlcov a devenit primar al Slatinei în 2004, susținut de Traian Băsescu

Șapte ani a studiat Darius Vâlcov pentru a-și lua doctoratul, însă “Eminența cenușie” care astăzi concepe strategii economice pentru Guvernul României nu a fost în stare, potrivit pressone.ro, să realizeze o lucrare originală, copiind mai bine de 100 din cele 212 pagini ale tezei de doctorat.

Cu trei ani înainte de a fi ales primar al Slatinei, Darius Vâlcov s-a înscris la doctorat (în 2001), pregătind timp de 7 ani teza “Perfecționarea managementului financiar al întreprinderii în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană”. Însă strategul guvernării PSD, cel care a structurat bugetul de stat pentru 2018 și 2019, dar și cel care a evaluat activitatea miniștrilor din cele trei Cabinete recente ale PSD, se pare că nu a putut concepe în cei șapte ani o lucrare originală. Colegii de la pressone.ro susțin că mai bine de jumătate din teză ar fi fost copiată.

“După analizarea lucrării, putem prezenta dovezi de plagiat pentru mai bine de 100 dintre cele 212 de pagini ale tezei. Sursele originale pe care le-am identificat sunt exclusiv cărți de economie, care nu sunt disponibile online. Strategul Darius Vâlcov a plagiat cel puţin 50% din teza sa de doctorat în economie”, scriu cei de la pressone.ro

Fost primar al Slatinei și senator de Olt, fost ministru de Finanțe și actual consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă, Vâlcov a susțin doctoratul în 2008 la Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori (FFABBV) din cadrul Academiei de Științe Economice din București.

Răspunsul la această acuzație a fost oferit pe facebook de către Darius Vâlcov, acesta încercând să atragă atenția de la tema plagiatului tot spre ROBOR:

“Pentru că nu era suficientă decredibilizarea mea, cu invenţii privind lingouri şi bani ascunşi prin cimitire, mai nou, o parte din cei 19.000 de angajaţi ai SRI (am inclus aici şi acoperiţii), cataloghează teza mea de doctorat drept una parţial plagiată. Răspunsul meu este simplu: EXCLUS! În altă ordine de idei, dacă nu ştiaţi, în luna ianuarie, media cotaţiilor ROBOR la 3 luni a fost 2,97 şi la 6 luni a fost 3,27. Numărul tranzacţiilor la 3 şi la 6 luni a fost un mare ZERO. (Adică băncile, între ele, nu s-au împrumutat deloc. Cotaţiile au fost folosite doar pentru umflarea ratelor populaţiei)”, a transmis Vâlcov.