Condamnat și eliberat, un fost senator de Olt scapă, deocamdată, de statutul de penal. Cazul va fi rejudecat

127

Completurile de 5 judecători îl scapă pe fostul senator de Olt, Dan Șova, de condamnarea în dosarul CET Govora, în care a ispășit până la decizia Curții Constituțioanle, șase luni din pedeapsă. Cazul va fi rejudecat.

Înainte de Crăciun, Dan Șova, fost senator de Olt, părăsea Penitenciarul Jilava, unde a ispășit șase luni de detenție, pentru trafic de influență, din pedepasa de trei ani. În urma deciziei CCR de a declara ilegale completurile de 5 judecători. Fost ministru al transporturilor în guvernul Victor Ponta, Șova a declarat că a fost condamnat cu o decizie de 3 la 2, iar judecătorul care a făcut diferenţa nu trebuia să fie în complet.

Cazul fostului ministru va fi rejudecat, acesta fiind primul dosar rejudecat ca urmare a scandalul completurilor ilegale.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la un denunţător, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA la acea vreme, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună. În perioada decembrie 2011 – decembrie 2012, societatea de avocaţi a emis lunar către CET Govora facturi pentru activităţile de asistenţă juridică prestate. În aceeaşi perioadă, senatorul a încasat de la societatea de avocaţi suma totală de 60.000 de euro. În cea de a doua perioadă contractuală, Dan Şova a încasat un comision în valoare totală de 40.000 euro, indică procurorii.