Olimpiada Corală și Olimpiada Națională de Interpretare Vocală Instrumentală și Studii Teoretice, la Liceul Titulescu Slatina

259

Săptămâna aceasta, Liceul Teoretic Nicolae Titulescu Slatina, singurul din județ în cadrul căruia funcționează o școală de Muzică și Arte Plastice, va găzdui Olimpiada Corală și Olimpiada Națională de Interpretare Vocală Instrumentală și Studii Teoretice.

Joi, 21 februarie, Liceul Teoretic Nicolae Titulescu Slatina (fost Pedagogic), va găzdui Olimpiada Națională de Interpretare Vocală Instrumentală și Studii Teoretice, iar sâmbătă pe cea Corală.

Elevii din județ pot participa la Olimpiada de Interpretare Vocală, Instrumentală şi Studii Teoretice Muzicale, începând din anul III de studiu pentru pian, vioară, canto şi din anul II de studiu pentru celelalte instrumente. Pentru secția Studii Teoretice Muzicale, elevii participa începând din clasa a IX-a. Competiţia se desfăşoară pe nivelurile: primar și gimnazial – interpretare instrumentală – la care participă elevii claselor III – VIII; liceal – interpretare vocală, instrumentală şi studii teoretice – la care participă elevii claselor IX – XII.

La Secția instrumentală se poate concura la: pian – orgă, vioară, corzi grave (violă, violoncel, contrabas, chitară, harpă), instrumente de suflat de lemn (flaut, oboi, clarinet, saxofon, fagot, instrumente de suflat de alamă (trompetă, trombon, corn, tubă), instrumente de percuţie, instrumente populare (nai, taragot, ţambal, cobză şi acordeon).

La Secția vocală se concurează la: canto clasic și canto popular, iar la Secția teoretică-  studii teoretice (probe: teoria muzicii – probă scrisă, dicteu melodic – probă scrisă, solfegiu la prima vedere – probă practică).

Olimpida Națională Corală, etapa județeană, se va desfășura sâmbătăt, 23 februarie, tot la Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu”, Slatina, începând cu ora 10.00. Corurile școlare din județ sunt aștepatte să se înscrie până vineri, 22 februarie. Anul trecut, reprezentantul Oltului, Corul „Dolce” alColegiul  Titulescu Slatina, s-a clasat la faza națională pe locul II.

Conform Regulamentului  de Organizare și Desfășurare a Olimpiadei  Naționale Corale la concurs participă coruri până la 40 de persoane pe următoarele niveluri : Coruri din învățământul gimnazial / coruri din Palatele Copiilor și coruri din învățamântul liceal.

Pentru etapa națională, competiția rezervată elevilor din gimnaziu se desfășoară în ani pari, iar cea rezervată claselor liceale se desfașoară în anii impari. Pentru etapa județeană și pentru etapa zonală competiția se va desfășura anual pentru amebe categorii pe niveluri de școlarizare.