GALERIE FOTO/ 380 de kg de carne, confiscate din 6 magazine din Slatina și Balș. Jumătate a fost adusă din afara țării

1923

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au confiscat ieri aproximativ 380 de kg de carne de la magazine din Balș și Slatina. Amenzile aplicate s-au ridicat la 22.000 de lei.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au acționat ieri pe raza localităților Slatina și Balș, pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite săvârșite în domeniul producerii și comercializării cărnii și produselor din carne. Iar acțiunea s-a lăsat cu sute de kilograme de carne confiscată, care ar fi putut pune în pericol sănătatea consumatorilor.

„În urma activităților desfășurate, polițiștii de investigare a criminalității economice au depistat, la șase societăți comerciale, aproximativ 380 de kg de carne diverse sortimente, care urma să fie comercializată și care nu respecta normele sanitar-veterinare în ceea ce privește proveniența, ambalarea și depozitarea.   Din această cantitate, aproximativ 185 kg de carne erau achiziționate din afara țării, fără ca agentul economic respectiv să poată prezenta o declarație de conformitate pentru carnea achiziționată în vederea comercializării.”, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Polițiștii au aplicat șase sancțiuni contravenționale în valoare de 22.000 de lei, iar  cantitatea de aproximativ 380 kg de carne a fost confiscată și predată unei unități specializate, în vederea neutralizării.