Cei mai buni matematicieni din școlile rurale din Olt, la „Olimpiada Satelor”

392

La finele săptămânii viitoare, cei mai buni matematicieni care învață în școlile rurale vor intra în competiție, IȘJ Olt organizând etapa locală a „Olimpiadei Satelor”.

Trei centre a stabilit IȘJ Olt pentru desfășurarea concursului național de matematică „Olimpiada Satelor din România”- faza locală, pe 22 februarie, concurs adresat elevilor care învaţă în unitățile de învățământ preuniversitar din mediul rural.

Vor intra în competiție cei mai buni matematicieni din clasele  IV- VIII. Cele trei centre stabilite la nivel de județ sunt: Liceul Teoretic „Ioniță Asan” Caracal- pentru zonele Caracal, Drăgănești-Olt și Balș; Școala Gimnazială Izbiceni – pentru zona Corabia; Școala Gimnazială „Nicolae Coculescu” Scornicești- pentru zonele Slatina, Scornicești, Potcoava +Nord.

Tabelele cu elevii participanți și profesorii evaluatori vor trebui trimise de către școli până pe data de 19 februarie, iar profesorii care au elevi în concurs vor participa obligatoriu la evaluarea lucrărilor. Calificații la faza județeană vor fi cunoscuți pe 26 februarie.

„Olimpiada Satelor din România” este un concurs organizat de Ministerul Educației Naționale în colaborare cu inspectoratele școlare județene. Evaluarea și notarea elevilor se fac în conformitate cu regulamentul de desfășurare a Olimpiadei Internaționale de Matematică.