VIDEO/ Esplanada iese „praf” din iarnă. Refacerea vizează o nouă față, prin unirea cu piațeta și parcul

527

Esplanada Slatinei a ajuns din nou zob, iar planurile municipalității nu sunt de reparații, ci de refacere totală. Aceasta a fost ultima iarnă în forma actuală, reamenajarea conform noului proiect urmând a fi demarată în primăvară.

Loc de promenadă şi de întâlnire pentru mulţi slătineni, mai ales pentru cei cu copii, esplanada Slatinei este la mare căutare, indiferent de sezon. Însă  mai mereu cu dale sparte sau care îşi fug de sub picioare, nu reprezintă un loc sigur pentru copii, aceştia trebuind supravegheaţi îndeaproape de părinţi unde pun piciorul. Iar reparația nu mai intră în planurile administrației municipale, care are o nouă viziune asupra acestui loc, dorind unirea cu piațeta nou realizată (zona statuii domnitorului AI Cuza, din fața fostului magazin Oltul) și cu parcul.

Potrivit noului proiect, ce se ridică la circa 5 milioane de lei, scările de pe care se poate contempla Expo- Parcul vor dispărea, arteziana cea mare va fi relocată, iar zona nu va mai fi delimitată de parc.

Actuala esplanadă a fost realizată în 2007, construcția ei și a expo-parcului costând municipalitatea circa 20 milioane de lei, iar recepția finală fiind realizată abia în 2016.