Teste la nivel județean pentru elevii claselor a V-a și a VI-a. 20 februarie- testul primului semestru, la matematică

504

Elevii din județul Olt de clasele a V-a și a VI-a vor fi supuși la susținerea unor teste finale pentru cele două semestre. Cum primul semestru s-a încheiat, testul din materia parcursă la matematică va fi susținut săptămâna viitoare.

Inspectoratul Școlar Județean Olt a anunțat că va organiza la nivel județean 2 teste finale, câte unul pentru fiecare semestru, susținute pentru elevii claselor a V-a și a VI-a pentru evaluarea competențelor dobândite ca urmare a aplicării noilor programe școlare pentru primele clase de gimnaziu. Testul pentru semetrul I la matematică va avea loc pe 20 februarie, ora 13.00.

Potrivit IȘJ Olt, „aceste teste vor conține o matrice de specificații care va fi elaborată pentru fiecare elev în parte. Testele durează o oră.”

Inspectorii școlari de matematică, Delia Basch Naidin și Florin Rișcă, au anunțat profesorii de matematică cu privire la programa pentru semstrul I din care vor fi susținute testele: clasa a V-a- până la capitolul „Fracții ordinare. Fracții zecimale”, iar clasa a VI-a- până la capitolul „Mulțimea numerelor întregi” la algebră și până la capitolul „Triunghiul” la geometrie.