Guvernul a prins în buget bani pentru Drumul Expres Craiova- Slatina-Pitești

1538

Potrivit proiectului Legii bugetului, aflat în dezbaterea parlamentului, pentru „Drum expres Craiova – Piteşti şi legăturile la drumurile existente” a fost alocată suma de 151,17 milioane lei. Acesta va traversa pe raza județâului Olt localitățile Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Milcov, Slatina și Valea Mare și cuprinde și centurile ocolitoare ale Balșului și Slatinei.

În bugetul Ministerului Transporturilor din acest an vor fi alocate fonduri pentru construcția a 608 kilometri de autostradă și drum expres. Guvernul a alocat 151 milioane de lei pentru Drumul Expres Craiova- Slatina- Pitești, a treia cea mai mare sumă după Podul de la Brăila, autostrada Transilvaniei și autostrada Sebeș – Turda.

Primele două loturi au fost deja licitate, iar lucrările vor începe în lunile următoare.

Firma care va construi drumul expres ar putea deveni cel mai important angajator din acest an. Aceasta va căuta sute de angajați în domeniul construcțiilor.

Detalii despre angajări în știrirle Realitatea Oltului:

Drumul expres, salvarea șomerilor cu chef de muncă

Despre stadiul proiectului:

Certificat de urbanism pentru drumul expres

 

Tronsonul 2 (39,85 km) al Drumului Expres, format din două loturi, are ca punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final în apropierea municipiului Slatina, la intersecția cu DN 65B în zona localității Valea Mare. Prin execuția Lotului 1 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Balș, iar prin execuția Lotului 2 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Slatina, prin redirecționarea traficului greu în afara acestor localități.

Detalii despre lotul 1:

VIDEO S-a semnat contractul de realizare a Centurii Balșului. 8 poduri și pasaje pe Lotul 1 Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova- Balș- Slatina- Pitești

 

Detalii lotul 2:

VIDEO/ Varianta de ocolire Slatina- astăzi s-a semnat contractul de realizare. 7 poduri pe Lotul 2 Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova- Balș- Slatina- Pitești