FOTO/ Patroni olteni, prinși cu sute de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și jucării, cu însemne de „firmă” la vânzare, însă contrafăcute

120

Mare atenție de unde cumpărați, dacă doriți îmbrăcăminte, încălțăminte sau jucării ale unor anumite branduri! Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au indisponibilizat bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 30.000 de lei. Patronii prinși s-au ales cu dosare penale pentru încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au acționat la finele săptămânii trecute, pe 8 și 9 februarie, pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală. Astfel, acționând pe raza localităților Slatina, Caracal și Corabia, polițiștii de investigare a criminalității economice au identificat 6 agenți economici care aveau expuse, în vederea comercializării, peste 600 de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și jucării, purtând însemnele unor branduri de renume.

„În cauză, s-a dispus indisponibilizarea celor 600 de articole identificate, în valoare de aproximativ 30.000 de lei, în vederea continuării cercetărilor și stabilirii prejudiciului creat titularilor mărcilor respective. Polițiștii de investigare a criminalității economice au întocmit șase dosare penale reprezentanților firmelor în cauză, cercetările continuând sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute și pedepsite de Legea nr. 84/1998, constând în punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.