Start obținerii certificatului „Școală Europeană” și premiului de 5.000 de lei pentru dotări

52

Dacă în ultimii ani școlile din Olt ce au obținut certificatul „Școală Europeană” se pot număra pe degete, noul an aduce o nouă șansă. Ministerul Educației Naționale a lansat apelul național pentru înscrierea la cea de a XVI-a ediție a competiției.

Până pe 22 martie, unitățile de învățământ preuniversitar angrenate în programe europene în perioada septembrie 2016 – iulie 2019, în activități sau proiecte prin programele Comisiei Europene, ale Parlamentului European și ale altor instituții europene: Erasmus+ (2014-2020), e-Twinning, Europa-casa noastră (Lider European și EuroQuiz), școli-ambasador ale Parlamentului European, Euroscola etc., se pot înscrie în Competiția Națională Școală Europeană, ediția 2019.

Pe 10 mai se vor afla câștigătoarele, pe lângă certificat școlile primind și premii în valoare de 5.000 lei, bani ce vor fi utilizați pentru dotări. Certificatul „Școală Europeană” este valabil pentru o perioada de trei ani, după care școala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul.

Anul trecut, cele 4 unități oltene înscrise în competiție s-au poziționat la coada clasamentului național. În 2016, au obţinut acest titlu Şcoala Postliceală Sanitară Slatina şi Liceul Teoretic Ghe. Roşca Osica de Sus, în 2015 doar Şcoala Gimnazială „Gheorghe Magheru” din Caracal, iar în 2014 tot o singură şcoală din Olt s-a calificat să primească acest titlu- Colegiul Naţional “Ion Minulescu” Slatina.