Bercea, scos din pușcărie de un avocat plătit… de stat

763

Deși a fost reprezentat pe parcursul proceselor sale de cei mai tari avocați din țară, eliberarea i-a fost obținută în cele din urmă de un avocat din oficiu, plătit de stat.

Au curs acuzațiile de mituire a persoanelor influente în schimbul libertății lui Bercea Mondial, iar avocați celebri au făcut „paradă” la instanțe și la tv pentru a-l disculpa pe interlop. În cele din urmă, libertatea i-a fost obținută lui Sandu Anghel de un avocat din oficiu, plătit de stat.

„În temeiul art. 100 alin. 5 C.p. În baza art. 275 alin. 3 şi alin. 6 C.p.p., Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Suma de 65 lei, reprezentând 50 % onorariul apărătorului desemnat din oficiu, conform delegaţiei nr. 3766/29.11.2018, emisă de Baroul Mehedinţi pentru avocat Claudia Petrescu, rămâne în sarcina statului şi va fi avansată din fondurile Ministerului Justiţiei. „

Bercea Mondial a fost astăzi liberat condiționat de magistrații Tribunalului Mehedinți și a părăsit penitenciarul Drobeta Turnu Severin, plecând spre casă. Până la data împlinirii duratei pedepsei- septembrie 2021, el se află sub supraveghere.