Vacanță prelungită pentru sute de elevi din Olt. O școală rămâne închisă încă trei zile

1222

Elevii unei unități de învățământ din județ nu vor veni luni la școală, vacanța intersemestrială prelungindu-se cu încă trei zile. Este vorba de o școală din Balș, reabilitată  cu fonduri europene.

De încă trei zile de vacanță vor avea parte elevii Școlii Gimnaziale Mihail Drumeș Balș, conducerea anunțând că în perioada 11- 13 februarie nu se vor face ore din cauza lucrărilor ce se desfășoară privind reabilitarea școlii.

Construită în urmă cu 57 de ani cu destinația de unitate de învățământ, clădirea în care funcționează Școala Mihail Drumeș din Balș, fosta Școală nr 5, este modernizată de Primăria Balș cu ajutorul fondurilor europene. Proiectul „Creșterea eficienței energetice a corpului principal al școlii Gimnaziale Mihail Drumeș, str. Nicolae Balcescu, nr. 51, Balș-Olt” are o valoare totală de 2.041.533,31 lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 1.524.994,25 lei (337.598 euro)

Proiectul vizează: lucrări de reabilitare termică a anvelopei, lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu (centrală pe biomasă), lucrările de reabilitare/ modernizare a instalației de iluminat în clădiri, repararea elementelor de construcție ale fațadei, construirea acoperișului tip șarpantă și alte lucrări de intervenție/activități aferente investiției de bază care nu conduc la creșterea eficienței energetice.

Școala a fost înființată în 1987 în clădirea construită în 1961 și a primit în 2008 denumirea scriitorului care a locuit în copilărie într-o casă din apropiere. Aici învață 18 clase de învățământ primar și gimnazial.