Tinerii social – democrați slătineni, campanie pe stradă de informare împotriva cancerului

110

Ieri, 4 februarie, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului, tinerii social-democrați slătineni au ieșit pe stradă pentru a desfășura o acțiune de informare și conștientizare a locuitorilor despre măsurile care trebuie luate pentru a scădea riscul apariției acestei boli.

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului a fost marcată ieri de TSD Slatina, tinerii social-democrați din municipiu împânzind străzile pentru a sta de vorbă cu cât mai mulți oameni și grupuri de oameni pentru a le prezenta riscurile acestei boli.
ʺNe-am bucurat enorm să vedem că cetățenii au fost foarte deschiși cu privire la acțiunea noastră, dar și de faptul că din ce în ce mai mulți dintre aceștia au început să fie mult mai atenți la calitatea vieții, astfel încât încearcă să reducă cât mai mult riscurile acestei neplăcute boliʺ, a declarat Președintele TSD Slatina, Alexandru  Berechet.

Scopul inițiativei este de a spori gradul de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică și promovarea celor mai noi și eficiente metode de a lupta împotriva acestei boli.

La nivelul județului Olt, în fiecare zi la trei sau patru olteni li se pune acest diagnostic dur: cancer, iar alți 2 sau 3 olteni pierd lupta cu teribila boală. Anual se înregistrează peste o mie de cazuri noi de îmbolnăvire, iar numărul total de cazuri prezente depășește 13.000. În ceea ce privește mortalitatea prin cancere, pe primul loc se situează cancerul bronho pulmonar, urmat de cancerul de stomac, cancerul mamar, iar pe ultimele locuri se situează cancerul de col uterin și cancerul de prostate.