O săptămână de razie pe drumurile Oltului: peste 800 de sancțiuni pentru șoferi și 48 de permise reținute

305

Viteză, nepurtarea centurii de siguranță, folosirea telefonului mobil sunt cele mai frecvente cauze pentru care polițiștii olteni au aplicat sancțiuni pe parcursul săptămânii trecute șoferilor care au tranzitat județul. Iar numărul celor prinși “pe picior greșit” nu a fost deloc mic.

Cu 9 autospeciale dotate cu aparate radar și un aparat TruCam, polițiștii Serviciului Rutier au împânzit săptămâna trecută drumurile județului, acțiunea vizând combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv indisciplina pietonală și cea manifestată de bicicliști, precum și viteza excesivă. Iar sancțiunile au curs cu sutele, 48 de șoferi rămânând și fără permis.

“În urma activităților desfășurate în perioada 31 ianuarie -4 februarie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au aplicat 805 sancțiuni contravenționale, dintre care 206 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 173 pentru neportul centurii de siguranță de către conducătorii auto, 16 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii și 18 pentru nerespectarea regulilor de depășire. Totodată, 13 pietoni și 38 de bicicliști au fost sancționați pentru indisciplină manifestată pe drumurile publice. Polițiștii au reținut 48 de permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, și au retras 15 certificate de înmatriculare”, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 100.895 lei.