Epoca de Aur, la Muzeul Județean Olt. Instituția primește DONAȚII în obiecte

774

Discuri vinyl, pickup, radio, mileuri, bibelouri, fotografia „tovarășului” sau cravata de pionier, orice alte obiecte ce ar putea crea atmosfera Epocii de Aur și-ar putea găsi locul la Muzeul Județean Olt. Începând de ieri, instituția de cultură a dat startul proiectului de recreare a acelei perioade, primind donații de la cetățeni în vederea organizării unei expoziții sau, de ce nu, chiar a unei secții de istorie a comunismului.

Amintiri din comunism, păstrate de nostalgici sau rămase în casă de la părinții sau bunici și-ar putea găsi locul la Muzeul Județean Olt, în cadrul unei expoziții istorice pentru reîntoarcerea în timp a celor ce au trăit acele vremuri, iar pentru cei tineri fiind o lecție de istorie. Tot ce trebuie să faceți este să le duceți la muzeu, conducerea instituției intenționând să recreeze perioada comunistă și să „decoreze”  o secție cu obiecte din Epoca de Aur.

Pentru a strânge colecția, muzeul a lansat un apel către locuitorii județului de a participa la acest proiect, donând obiecte care să facă parte din expoziția acestei epoci. „Nimeni nu poate scoate perioada comunistă din istoria noastră recentă. Vă invităm așadar să retrăim pas cu pas epoca în care părinții noștrii au trebuit să ne crească, iar noi generația copiilor „decreței” sau a celor cu „cheia la gât” să ne găsim „pasiuni” precum cititul, șahul, colecționarea de timbre poștale, surprize din pachetele de gumă de mestecat, cartoane din cutiile de chibrituri, capace de sticle, practicarea unor sporturi. confecționarea de caiete tip oracol… Muzeul Județean Olt vă așteaptă așadar, începând de luni, 4 februarie 2019, să veniți fiecare cu un obiect din perioada ante 1989, pe care să îl donați muzeului și a depăna amintiri din așa numita „epocă de aur”, dacă doriți să fiți între „muzeografii” care vor scrie scenariul unei expoziții de genul „Viața românilor în perioada comunistă”! „, este apelul lansat de dr. Laurențiu Guțică-Florescu, manager Muzeul Județean Olt.