Curtea de Conturi caută „la bani” 16 primării, CJ și 7 instituții publice din Olt. Primăria Slatina și CJ Olt, „călcate” de câte două ori

724

CJ Olt, primăriile municipale, două primării orășenești și 12 comunale, dar și Vama, AJFP, DJST, OSPA, DSVSA, AJOFM și CAS vor primi în prima jumătate a acestui an „vizita” Camerei de Conturi Olt pentru audit financiar. La Primăria Slatina și CJ Olt, inspectorii se întorc și a doua oară, verificând împrumurile.

Fiecare leuț cheltuit din banii publici trebuie justificat, inspectorii Camerei de Conturi Olt verificând în prima jumătate a acestui an numeroase unități administrativ-teritoriale, dar și instituții publice. Programul de activitate al Curții de Conturi pe primul semestru al anului cuprinde audit financiar la 16 primării din Olt și CJ Olt, dar și la câteva instituții publice, capitala de județ și administrația județeană urmând să fie controlate și în ceea ce privește legalitatea contractării sau garantării, precum și a utilizării rambursării finanțărilor rambursabile.

Astfel, în perioada ianuarie- februarie, sunt controlate situațiile financiare ale primăriilor Brâncoveni, Priseaca, Stoenești, Teslui și Valea Mare, urmând în perioada februarie- martie primăriile Piatra-Olt, Potcoava și Bârza. În aprilie-mai, Camera de Conturi Olt va controla primăriile Brastavățu, Perieți și Vișina Nouă, în mai-iunie pe cea din Baldovinești, în mai-iulie Consiliul Județean Olt, Primăria Caracal și Primăria Slatina, iar în iunie-iulie primăriile Cilieni și Vădastra. Luna aceasta, Primăria Slatina va fi „călcată” de un alt control, legat de împrumuturi, urmată de CJ Olt în martie, pe aceeași temă.

Controalele la instutuțiile publice au început în ianuarie cu Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice, ianuarie- februarie- Biroul Vamal Olt și Direcția Județeană de Sport și Tineret Olt. Luna aceasta și în martie controalele vizează  Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt și Casa de Sănătate Olt, în martie- aprilie urmează Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt, iar în martie- iunie programul primului semestru de controale se încheie cu Administrația Județeană a Finanțelor Publice Olt.