Cât au băut șoferii prinși la volan „aburiți”, pe drumurile Oltului

233

Dintre sutele de șoferi sancționați săptămâna trecută de polițiștii olteni pentru încălcarea normelor rutiere nu au lipsit și cei care s-au urcat la volan, deși consumaseră alcool, dar și un tânăr care nu avea permis de conducere. Recordul săptămânii îl deține un vâlcean prins la Găneasa.

Viteză, nepurtarea centurii de siguranță, folosirea telefonului mobil sunt cele mai frecvente cauze pentru care polițiștii olteni au aplicat sancțiuni pe parcursul săptămânii trecute șoferilor care au tranzitat județul. Dintre cele 805 sancțiui aplicate, nu au lipsit nici cele pentru consum de alcool.

Astfel, pe 2 februarie , polițiștii din cadrul Poliției orașului Potcoava au depistat, în trafic, un bărbat, de 53 de ani, din comuna Icoana, în timp ce conducea pe Drumul Județean 703, pe raza comunei Icoana, un autoturism, având o concentraţie de 0,75 mg/L alcool pur în aerul expirat. La aceeași dată, pe raza comunei Brebeni, polițiștii au oprit în trafic un bărbat, de 52 de ani, din municipiul Slatina, care conducea un autoturism, pe Drumul Județean 546A. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,78mg/L alcool pur în aerul expirat. Recordul de alcoolemie al acțiunii este de 1,00 mg/L alcool pur în aerul expirat, depistat pe 3 februarie, de către polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Găneasa. Acesta aparâine unui bărbat din comuna Șușani, județul Vâlcea, prins la volan Drumul Național 64, pe raza comunei Găneasa.

În „plasa” rutieriștilor a picat și un tânăr care a avut curajul de a se urca la volan, deși nu deține apermis de conducere. Astfel, „acționând pe raza comunei Băbiciu, polițiștii au identificat, în trafic, un tânăr, de 21 ani, din comuna Scărişoara, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Județean 642, fără a deține permis de conducere. În acest caz, cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.”, arată IPJ Olt.