Potcoava se vrea comună. Primarul Enăchioaia a lansat o petiție online pentru inițierea referendumului

1254

Cu aspect de comună, dar cu denumire și taxe de oraș, cea mai mică localitate urbană din județul Olt face primele demersuri pentru a reveni la statutul de comună. Edilul a inițiat o petiție pentru organizarea unui referendum în acest sens.

Declarată oraș în 2004, Potcoava se deosebește de o comună doar prin cele câteva blocuri din centru și taxele și impozitele impuse cetățenilor la nivel de localitate urbană. Demersul unei localități constănțene al cărei deziderat de a reveni la statutul de comună este la stadiul unei propuneri legislative, așteptând girul senatorilor, a dat speranțe și conducerii Primăriei Potcoava.

Primarul Nicușor Manuel Enăchioaia a inițiat o petiție pe o platformă online- AVAAZ.org, prin care își consultă cetățenii cu privire la inițierea referendumului de trecere de la statutul de oraș la cel de comună. Promovat pe pagina personală de socializare, demersul a fost bine primit de locuitori, care au început să distribuie petiția.

ʺAsta ar fi și normalul, păi localitatea asta poate fi numită oraș ??? ʺ, a reacționat unul dintre internauți.

Potcoava, situat la 30 de km est de Slatina, este  format din reședința Potcoava și satele Fălcoeni, Sinești, Trufinești și Valea Merilor  și număra la ultimul recensământ 5743 de locuitori.

Reușita demersului orașului Băneasa de a pune în aplicare rezultatul referendumului desfășurat în iunie 2017 ar da speranțe de revenire la statutul de comună nu numai orașului oltean Potcoava, ci și orașului Piatra-Olt, a cărui conducere și localnici doresc același lucru.