Senzori de monitorizare a traficului în fiecare intersecție din Slatina cu camere video și camere de detecție a trecerii pe roșu

471

Semaforizarea Slatinei, în prezent cu o uzură avansată a echipamentelor ale căror componente vechi nu se mai fabrică, va fi modernizată cu fonduri europene. Obiectivul „Sistem integrat de management al traficului și mobilității urbane și impunere a regulilor, siguranță și securitate” se află la stadiul Studiului de fezabilitate și indicatori tehnico-economici.

10,3 milioane lei va costa implementarea unui sistem de management al traficului în municipiul Slatina, în acest sens primăria încercând să rezolve problema semaforizării care se defectează frecvent datorită uzurii echipamentelor, precum și faptului că elementele componente defecte nu se mai pot înlocui, întrucât nu se mai fabrică piese pentru acestea. Banii vor fi accesați prin P.O.R/182/4/1 Reducerea emisiilor de carbon din municipiile reşedinţă de judeţ. Proiectul „Sistem integrat de management al traficului și mobilității urbane și impunere a regulilor, siguranță și securitate” se află la stadiul Studiului de fezabilitate și indicatori tehnico-economici. Acesta vizează înființarea/modernizarea a 9 locații semaforizate și înființarea unui centru de management al traficului și mobilității.

Astfel, intersecțiile rutiere vor fi dotate cu sisteme moderne de semaforizare, supraveghere video și amenajarea unui centru de comandă dedicat.

„Sistemul de management al traficului și mobilității urbane va fi realizat pe un concept modern, bazat pe o rețea de senzori de monitorizare a traficului în fiecare intersecție, și automate de trafic adaptive, comandate centralizat, având un suport de comunicații comun, capabil să asigure întreg necesarul de transmisiuni de date între automatele de trafic, senzori și centrul de comandă. Același sistem de comunicații va asigura transmiterea datelor video captate de camerele de supraveghere, camerele LPR și camerele de detecție a trecerii pe roșu către centrul de comandă și control al traficului și mobilității urbane, în care vor putea fi urmărite imagini în timp real, precum și transmiterea datelor de la centru către teren, pentru afișarea informațiilor pe panourile cu mesaje variabile. „, se specifică în proiect.

Centrul de comandă și control pentru sistemul integrat propus va fi instalat într-o clădire aflată în proprietatea Primăriei Slatina, care urmează a fi amenajată corespunzător, cu minim  4 operatori în zona centrală, precum şi 1 operator supervizor și 1 operator tehnic. Durata de execuție a lucrărilor va fi de 24 luni (2 ani) de la data contractării.