18 școli din Olt, în competiția „Patrula de Reciclare”. Elevii trebuie să convingă locuitorii să recicleze echipamentele electrice și electronice uzate

133

Înscrierile în campania „Patrula de reciclare” s-au încheiat, în acest an școlar 18 unități de învățământ din județul Olt intrând în competiție, 16 Patrule de reciclare și două Școli- Suporter. Obiectivul elevilor este să convingă fiecare localnic să recicleze măcar un deșeu electric, de la baterii, becuri și neoane, la frigidere, mașini de spălat, computere și orice alte aparate electrice și electronice vechi sau stricate.

Anul trecut, cele zece unități de învățământ din județ înscrise în campanmia Patrula de reciclare s-au situat pe locul III la nivel național, iar la nivelul județului Olt Cea mai activă Patrulă a fost GPN 3 Caracal, iar Cea mai mare cantitate de baterii a fost colectată de GPP Ion Creangă Slatina.

Anul acesta, numărul unităților de învățământ înscrise este mai mare. S-au înscris:

  • CARACAL: LICEUL TEORETIC ”IONITA ASAN”, G.P.P. NR. 4,GRADINITA PROGRAM NORMAL NR. 3, LICEUL TEORETIC ”MIHAI VITEAZUL”, G.P.P. NR. 1, CLUBUL SPORTIV SCOLAR
  • CORABIA: SCOALA GIMNAZIALA „MIHAI EMINESCU „
  • DOBROTEASA: SCOALA GIMNAZIALA DOBROTEASA
  • GIRCOV: SCOALA GIMNAZIALA GIRCOV
  • IZBICENI: SCOALA GIMNAZIALA IZBICENI
  • SLATINA: G. P. P. ION CREANGA, GRADINITA CU PROGRAM NORMAL SPIRU VERGULESCU, LICEUL TEHNOLOGIC ALEXE MARIN, COLEGIUL NATIONAL RADU GRECEANU, C.EC.”PETRE S. AURELIAN”
  • URSA: SCOALA GIMNAZIALA URSA

Unități școlare suporter: Școala Gimnazială Vișina şi GPP2 Caracal.

Echipele locale trebuie să își mobilizeze comunitățile să trimită la reciclare minim 100g de echipamente electrice și electronice  de la fiecare locuitor până la 31 august 2019. Scopul campaniei este de a informa cât mai mulți oameni că deșeurile electrice – adică aparatele electrice vechi sau stricate, bateriile consumate și becurile arse au un potențial de poluare foarte mare.