Prefectul de Olt dispune primarilor dezinfecția tuturor școlilor, săpun și prosoape la toaletele unităților de învățământ

618

Numărul mare de cazuri de gripă înregistrate în rândul populației școlare, dar și absenteismul ridicat în rândul celor care, deși nu sunt bolnavi, se feresc să nu contacteze vreun virus, a determinat Prefectura Olt să ia măsuri. Silviu Neacșu a dispus derularea unor acțiuni de prevenție în școli, pe perioada vacanței intersemestriale, urmând ca mai multe comisii mixte să verifice apoi îndeplinirea cerințelor.

Evoluția cazurilor de gripă la nivelul județului Olt a determinat conducerea Prefecturii Olt să dispună măsuri pentru limitarea și prevenirea îmbolnăvirilor prin viroze respiratorii și gripă. Prefectul de Olt a dispus ca în unitățile de învățământ să fie luate măsuri de dezinfecție, inclusiv asigurarea grupurilor sanitare cu săpun și prosoape. ʺPână la revenirea elevilor din vacanță (11 februarie 2019), directorii unităților de învățământ, cu spijinul Direcției de Sănătate Publică Olt, Inspectoratului Școlar Județean Olt și primarilor unităților administrativ-teritoriale, vor derula acțiuni pentru începerea cursurilor școlare în condiții de siguranță, printre care: dezinsecția și dezinfecția tuturor încăperilor din unitățile de învățământ (săli de clasă, grupuri sanitare, holuri etc.), a mobilierului școlar, a balustradelor, a obiectelor din laboratoare etc.; asigurarea condițiilor de igienă necesare pentru grupurile sanitare, chiuvete sau bazine de apă pentru spălatul mâinilor, săpun, mijloace de ștergere a mâinilor (prosoape sau șervete de unică folosință sau prin folosirea unui aparat de uscare a mâinilor) etc.ʺ, a transmis Prefectura Olt.

Pentru a se asigura că toate măsurile au fost luate și sunt întrunite toate condițiile necesare desfășurării actului de învățământ în condiții de siguranță, prefectul județului Olt va dispune, prin ordin, verificarea în teren de către mai multe comisii mixte. ʺActivitatea comisiilor se va desfășura în perioada 7 – 8 februarie 2019, în toate unitățile de învățământ din județul Olt, inclusiv în creșe, cantine școlare și cămine pentru elevi. Din cadrul comsiilor vor face parte reprezentanți ai Instituției Prefectului – Județul Olt, Consiliului Județean Olt, Direcției de Sănătate Publică Olt și Inspectoratului Școlar Județean Olt. Pe lângă măsurile mai sus enumerate, comisiile vor verifica dacă unitățile de învățământ au asigurată, în continuare, căldura și dacă stocul de combustibil este suficient. De asemenea, se va verifica și realizarea accesului în siguranță în unitățile de învățământ – curățare de zăpadă, gheață, țurțuri etc.ʺ, precizează prefectul Silviu Neacșu, prin intermediul unui comunicat de presă.

Despre gripa în școlile oltene:

Elevii unei clase de la Minulescu, trimiși acasă din cauza gripei