Patru din cei cinci contrabandiști de țigări, sub CONTROL JUDICIAR

146

În urma celor 30 de percheziții de vineri efectuate în 16 localități de pe raza județului Olt, au fost audiate 5 persoane. Patru dintre acestea au fost astăzi plasate de către judecătorii caracaleni sub control judiciar.

Mascații au descins vineri în  numeroase localități din tot județul Olt, efectuând 30 de percheziții la: Slatina, Drăgănești Olt, Curtișoara, Pleșoiu, Verguleasa, Dobroteasa, Priseaca, Corbu, Optași Măgura, Izvoarele, Gostavățu, Gârcov, Dăneasa, Balș, Morunglav și Băbiciu. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 38.000 de țigarete de contrabandă, 100 kg. de tutun mărunțit, două instalații artizanale pentru mărunțit tutunul și două baterii de artificii a câte 49 de focuri.

Măsurile împotriva celor prinși încălcând legea au fost dispuse astăzi.

„În cursul acestei zile, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal cele cinci persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și deţinerea, de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri. În urma audierrii acestora, a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, împotriva a 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 43 șu 64 de ani.”, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Este vorba de bărbați din Sârbii Măgura- 43 de ani, Curtișoara- 64 ani, Gostavățu- 54 ani și un bărbat din Băbiciu- 50 ani.

Despre percheziții:

VIDEO/ 30 DE PERCHEZIȚII în 16 localități din Olt pentru contrabandă cu tutun, 5 persoane audiate