2018, România: 9 proceduri de recoltare/prelevare de grefe osoase şi 7 intervenţii chirurgicale de transplant de ţesut osos

88
Imagine cu caracter ilustrativ

Pe parcursul anului trecut, la nivelul Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, au fost realizate un număr de 9 proceduri de recoltare/prelevare de grefe osoase şi 7 intervenţii chirurgicale de transplant de ţesut osos.

Începând cu data de 1 ianuarie 2016, Secţia Clinică Ortopedie şi Traumatologie a SUUMC are acces la Registrul Naţional de Transplant (RNT), în vederea înscrierii, pe lista de aşteptare, a pacienţilor eligibili pentru procedurile de transplant de os/ tendon, ulterior realizării screening-ului viruso-bacteriologic, a bilanţului biologic şi a planning-ului preoperator.

„Având în vedere patologia reconstructivă abordată, la nivelul Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila (SUUMC), pe parcursul anului 2018, s-au înregistrat următoarele date: 9 proceduri de recoltare/prelevare de grefe osoase (C.F.), realizate în timpul intervenţiilor de artroplastie; 7 intervenţii chirurgicale de transplant de ţesut osos, în vederea reviziei – reconstrucţiei ligamentoplastiei, artroplastiilor de şold şi osteosintezei secundare”, informează un comunicat de presă al unităţii medicale.