VIDEO/ 30 DE PERCHEZIȚII în 16 localități din Olt pentru contrabandă cu tutun, 5 persoane audiate

1363

Acțiune în forță în această dimineață a polițiștilor olteni de la Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt care, ajutați de colegi, au acționat în tot județul pe linia contrabandei cu tutun. Iar captura a fost una consistentă.

 

Mascații au descins astăzi în  numeroase localități din tot județul Olt, efectuând 30 de percheziții la: Slatina, Drăgănești Olt, Curtișoara, Pleșoiu, Verguleasa, Dobroteasa, Priseaca, Corbu, Optași Măgura, Izvoarele, Gostavățu, Gârcov, Dăneasa, Balș, Morunglav și Băbiciu. Activitatea a vizat domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de contrabandă cu țigări, însă au fost ridicate și artificii.

Acțiunea în forță a fost desfășurată de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, cu sprijinul celor de investigații criminale și de ordine publică, polițiști din cadrul polițiilor din municipiile Slatina și Caracal și din orașele Scornicești, Balș și Drăgănești-Olt, precum și luptători ai Serviciului pentru  Acțiuni Speciale Olt.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 38.000 de țigarete de contrabandă, 100 kg. de tutun mărunțit, două instalații artizanale pentru mărunțit tutunul și două baterii de artificii a câte 49 de focuri.

„În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și deţinerea, de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri.”, anunță IPJ Olt.

5 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, pentru  audieri și dispunerea măsurilor legale.

GALERIE FOTO CAPTURĂ/ Contrabandiști audiați la IPJ Olt din Sârbii- Măgura, Curtișoara, Gostavățu, Băbiciu și Tia Mare