FOTO/ Cum s-a serbat la Caracal astăzi Unirea Principatelor Române

156

Și în cel de-al doilea municipiu al Oltului a fost astăzi organizată o manifestare frumoasă, în ciuda vremii, pentru a marca cei 160 de ani de la Unirea Principatelor Române sau Mica Unire de la 1859.

Adunați pe platoul din fața primăriei, caracaleni de toate vârstele și pozițiile sociale au sărbătorit astăzi, alături de conducerea administrativă, Mica Unire. Însuși domnitorul AI Cuza, înrtrupat de un elev, a ajuns în fața mulțimii ce a îndurat cu stoicism frigul și ploaia. Mesajul primarului Liviu Tadu a fost unul plin de patriotism, la final cei prezenți prinzându-se în tradiționala Horă a Unirii.

” Vă rog să ne gândim la Unire, nu doar pe 24 ianuarie ci și pe 1 decembrie, și dacă se poate, în fiecare zi. Să ne gândim ce țară am moștenit de la cei care au fost înaintea noastră, și mai ales ce țară ne dorim să construim acum și ce vrem să lăsăm celor care vin după noi. Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să fim conștienți de forța noastră ca popor și să ne regăsim speranța că putem trăi într-o societate mai bună, mai solidară și mai prosperă. Să celebrăm împreună Unirea Principatelor și să reflectăm la semnificația acestei zile în care înțelegem că România suntem fiecare dintre noi și toți laolaltă. La mulți ani, România! La mulți ani, Români!” a transmis edilul municipiului Caracal.

Tot astăzi, Primăria Municipiului Caracal în colaborare cu Editura Arena Artelor Slatina și Asociația ”Fii și Prietenii Caracalului” organizează la ora 17:00  un simpozion cu tema ”160 de ani de la Unirea Principatelor Române” susținut de profesor Ion Zăuleanu și Sabin Popovici. În cadrul evenimentului vor fi lansate două cărți: ”Anotimpurile lui Traian Zorzoliu” de Dumitru Sârghie și ”Iartă-mă, tăcere!” de Ela Nicolau. Trupa Arhaic va susține, de asemenea, un concert folk. Evenimentele se vor desfășura la Teatrul Național ”Ștefan Iordache” din Caracal. Intrarea este liberă.