Cod Galben de vânt și ploaie înghețată. Oltul, ʺmăturatʺ de rafale de până la 65km/h și cu cantități de apă ce pot atinge 50l/mp

322

Oltul  se află astăzi sub atenționare Cod Galben de vânt, dar și de ploi înghețate însemnate cantitativ și polei, cu rafale ce ating 55-65km/h și cantități de apă ce pot atinge chiar și 50l/mp și forma polei.

Oltul se află astăzi sub atenționare meteorologică. ANM a emis două atenționări ce vizează județul  nostru. Una, nowcasting, de vânt puternic,  valabilă astăzi de la de la ora 9:30 până la ora 14:00, când sunt așteptate intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală viteze de 55-65 km/h. Localitățile vizate sunt: Slatina, Balș, Scornicești, Drăgănești-Olt, Piatra-Olt, Potcoava, Osica de Sus, Fărcașele, Radomirești, Mărunței, Curtișoara, Fălcoiu, Izvoarele, Găneasa, Valea Mare, Movileni, Crâmpoia, Dăneasa, Dobrosloveni, Strejești, Pleșoiu, Verguleasa, Brâncoveni, Stoicănești, Bobicești, Schitu, Pârșcoveni, Șerbănești, Morunglav, Cârlogani, Vâlcele, Coteana, Teslui, Brebeni, Cungrea, Bârza, Spineni, Slătioara, Stoenești, Poboru, Perieți, Cezieni, Călui, Priseaca, Bălteni, Oboga, Dobrun, Osica de Jos, Făgețelu, Șopârlița, Milcov, Leleasca, Nicolae Titulescu, Ipotesti, Tătulești, Oporelu, Sâmburești, Topana.

Cea de-a doua atenționare ANM vizează ploi însemnate cantitativ în nordul și vestul Olteniei și este valabilă începând de azi, ora 4.00, până mâine, ora 14.00. ʺTemporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie în regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă cuprinse în general între 10 și 25 l/mp. În nordul și vestul Olteniei, precum și în nordul Munteniei acestea vor fi de 25…50 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă, în special în zona deluroasă a Olteniei.ʺ, anunță ANM.