ȘPAGĂ la Psihiatrie. Un infirmier de la Slatina, concubina, un consilier DGASPC Olt și femeia scoasă la pensie pe caz de boală, sub CONTROL JUDICIAR

1478

Un infirmier al Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Slatina şi o consilieră din cadrul DGASPC Olt au fost plasaţi sub control judiciar pentru trafic de influenţă, aceștia fiind acuzați că ar fi primit peste 3.000 lei de la o femeie pentru a-i obţine acordarea pensiei de invaliditate. Tot sub control judiciar a fost plasată și concubine infirmierului, aciuzată de complicitate, dar și femeia care a obținut folosul necuvenit.

ʺÎn perioada 15-17 ianuarie 2019 procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnaţi să instrumenteze cauze având ca obiect infracţiuni de corupţie, au luat măsura controlului judiciar pe o /durată de 60 de zile faţă de inculpaţii Constantin Ilie, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată (două acte materiale); Jianu Marilena, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, şi Vlaicu Florina, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă, prev de art. 48 alin.1 N.C.p. rap. la art. 291 al.1 din Noul Cod Penal, cu aplic. art. 6 din Lg. nr. 78/2000; Berlinschi Georgeta, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, în formă continuată (două acte materiale)ʺ, arată  comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.
Constantin Ilie, care ocupă funcţia de infirmier în cadrul secției Psihiatrie a SJU Slatina, lăudându-se că are influență asuptra unor medici şi asistente din cadrul secției, împreună cu Jianu Marilena, consilier în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt au pretins şi au primit de la inculpata Berlinschi Georgeta suma de 3.300 lei, în 2017, promiţând că-i vor determina pe funcţionarii publici competenţi-medici, director DGASPC ori Direcţia Muncii, să emită acte medicale ori să-şi foloseacă influenţa în acest sens, necesare fie acordării, prelungirii concediului medical, fie necesare întocmirii dosarului de pensionare pe caz de boală ori chiar a acordării gradului de handicap /invaliditate şi a pensiei aferente.
Inculpata Berlinschi Georgeta a obţinut o pensie de invaliditate, pentru care primeşte lunar suma de 640 lei.
ʺÎmpotriva ordonanţei de dispunere a măsurii priventive a controlului judiciar, inc. Constantin Ilie a formulat plângere care a fost, însă, respinsă prin încheierea nr.3 din data de 21.01.2019 de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt.”, mai arată comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.