Șefi din Ministerul Educației, la Slatina. Întâlnirea cu conducerea învățământului oltean vizează proiectul de cursare gratuită a celor 55.000 de profesori

281

Mâine, 22 ianuarie, ora 09.30, la Casa Corpului Didactic Olt, va avea loc întâlnirea de lucru  în cadrul proiectului POCU „CURRICULUM RELEVANT, EDUCAȚIE DESCHISĂ pentru toți”- CRED, cofinanțat  din  Fondul  Social  European  (FSE)  prin Programul Operațional Capital Uman 2014 2020. Șefi din minister vin în capitala Oltului, CCD Olt fiind partener în proiectul privind cursarea gratuită a 55.000 de profesori.

Petru ANDEA- Secretar de Stat în Ministerul Educației Naționale, Merima Carmen PETROVICI- director al Unității de Împlementare a Proiectelor Finanțate din Fonduri Structurale, Mihaela Tania IRIMIA- director general al Direcției Generale Educație Timpurie, Învățământ Primar și Gimnazial, Ciprian FARTUȘNIC- director al Institutuțui de Științe ale Educației, Ion Adrian BĂRBULETE- inspector școlar general, Mariana GHEORGHE și Florica GRECU- inspectori școlari generali adjuncți la Inspectoratul Școlar Județean Olt, Marius Bălașa- director Casa Corpului Didactic Olt, reprezentanți ai beneficiarului și partenerilor implicați în implementarea proiectului CRED se vor întâlni mâine la Slatina.

Proiectul este implementat de Ministerul  Educației  Naționale (MEN), în calitate de beneficiar,  în  parteneriat  cu Institutul de Științe al Educației, cu Casele Corpului Didactic din județele Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Olt, Teleorman, Timiș și din municipiul București, respectiv cu Inspectoratele Școlare Județene Iași, Bihor și Inspectoratul Școlar al municipiului București, în perioada 15.11.2017-14.11.2021.

În cadrul proiectului, 55.000 de profesori vor fi trimiși de minister la cursuri de formare profesională, dintre care 15.000 de profesori din învățământul primar și 40.000 din cel gimnazial. Aceștia vor face cursuri pentru a preda în conformitate cu noile planuri-cadru și programe școlare aferente celor două cicluri de învățământ- învăţământul preuniversitar primar şi gimnazial. Programele de formare sunt gratuite, profesorii urmând să primească o subvenție de 600 de lei, pentru transport și mâncare. Suplimentar, pentru cadrele didactice generatoare de bune practici vor fi acordate 150 de premii.