Proiect de peste 115 milioane lei, cu co-finanțare europeană, finalizat la Alro Slatina. Infrastructura de cercetare, îmbunătățită pe segmentul tablă tratată termic

140

Cel mai mare producător de aluminiu din Europa continentală (exceptând Rusia şi Peninsula Scandinavă), ALRO Slatina continuă să rămână un pilon important al economiei locale, dar şi naţionale. Societatea a reuşit această performanţă în ciuda fluctuaţiilor de pe piaţa aluminiului datorită unui management performant, cu o viziune pragmatică. Totul a fost posibil datorită echipei conduse de directorul general Gheorghe Dobra,  care a ştiut să găsească reţeta perfectă de a obţine profit ţinând pasul cu cerinţele europene în domeniu şi respectând drepturile capitalului uman de care societatea a dispus de-a lungul anilor. Compania a anunțat astăzi finalizarea unui proiect important, cu co-finanțare europeană.

Investiții ce vor putea fi utilizate în unele din cele mai sofisticate produse din metalurgia aluminiului, cum ar fi în structura de rezistență a aeronavelor, în părțile delicate ale autoturismelor, și în produse care presupun un efort consistent atât de dezvoltare, cât și în producția lor au fost finalizate la Alro Slatina, printr-un proiect derulat în ultimii doi ani. Compania a anunțat  astăzi finalizarea implementării proiectului de finanțare “Investiții în departamentul de CD al ALRO destinate îmbunătăţirii infrastructurii de cercetare pe segmentul tablă tratată termic din aliaje de aluminiu cu aplicaţii industriale de înaltă calificare“, proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020  „Investiții pentru viitorul dumneavoastră”. Valoarea totală a proiectului este de 115.037.887,76 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 35.984.347,05 lei. Proiectul a presupus achiziţionarea unui ansamblu de trei echipamente. Unul este destinat cercetării procesului de călire a tablelor din aliaje de aluminiu, celălalt pentru cercetarea procesului de eliminare a tensiunilor interne inerente din tablele de aliaje de aluminiu cu grosimea sub 2 cm, iar al treilea va fi folosit pentru cercetarea proceselor de îmbătrânire artificială. Implementarea proiectului va permite societăţii ALRO Slatina derularea şi finalizarea unor programe de cercetare-dezvoltare complexe şi eficiente, cu impact asupra  activităţii de cercetăre şi dezvoltare derulate până acum în domeniul tablelor din aliaje pentru produsele placate care necesită o rezistenţă ridicată la coroziune folosite în industria radiatoarelor şi schimbătoarelor de căldură, a celor utilizate pentru industria auto, aeronautică şi a vaselor sub presiune sau în vederea determinării corelaţiei dintre compoziţia chimică şi proprietăţile mecanice obţinute din aliaj.

Prezentarea investiţiei se va face săptămâna viitoare.