15 străini, depistați în Olt în situații ilegale, 4 returnați

83

74 de controale au fost desfășurate în Olt pe parcursul anului trceut privind șederea ilegală pe teritoriul României a cetățenilor străini. În situații ilegale au fost depistați 15 străini, 11 fiind puși în legalitate.

922 de străini au primit anul trecut drept de ședere și rezidență pe teritoriul județului Olt, europeni, dar și cetățeni din state terțe, cei mai mulți moldoveni, turci sau vietnamezi. Pe linia combaterii șederii ilegale a cetățenilor străini pe teritoriul României, polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări -Biroul pentru Imigrări al județului Olt au efectuat 74 de acțiuni și controale cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați 15 străini în situații ilegale și aplicate zeci de sancțiuni.

„Pentru străinii aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 4 decizii de returnare,  prin care s-a stabilit obligația de returnare sau termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României, iar ceilalți 11 străini au fost puşi în legalitate. De asemenea, s-a acordat tolerarea rămânerii pe teritoriul Romaniei pentru 1 cetățean străin din Albania. Totodată, au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale în valoare de  13500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată , și a prevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.”, arată BpI Olt, în raportul activității desfășurate în 2018.

Pe aceeași temă:

922 de cetățeni străini, cu drept de ședere și rezidență în Olt. În județul nostru au ajuns, printre alții, cetățeni din Vietnam, Iordania sau Siria